Utilitatea geamurilor termopan

Pentru geamurile termopan, utilitatea se poate observa chiar si in raport cu aerul conditionat, acestea avand capacitatea de a nu permite aerului rece sa iasa din interior. Geamurile termopan sunt eficiente din punct de vedere energetic si aduc o plusvaloare confortului din casa dumneavoastra.

Ce face un geam termopan sa fie eficient din punct de vedere energetic? In primul rand, geamurile termopane minimizeaza transferul de temperatura dintre interiorul si exteriorul casei. Geamul termopan are capacitatea de a reflecta pana la 80% din razele soarelui, iar in timpul iernii pastreaza caldura in interior.

Reflectarea razelor soarelui duce la blocarea unui procent mare din razele ultraviolete. Argonul, gazul plasat intre cele doua sticle ale geamului termopan, este un gaz mai greu decat aerul si din acest motiv caldura va trece mai greu prin el. Este important de stiut si ca Argonul este un gaz care se gaseste in aer si nu este toxic.

Beneficiile aduse de geamurile termopan

Geamurile termopan reusesc la un moment dat sa isi plateasca singure costurile de cumparare si de instalare, datorita capacitatii lor de eficientizare a transferului de energie. Casele sunt mai confortabile datorita eliminarii ferestrelor reci in timpul iernii si a celor fierbinti din timpul verii.

Aceste doua elemente prezentate mai sus duc si la un consum mai redus de caldura sau de energie prin folosirea aerului conditionat. Praful nu mai patrunde cu aceeasi usurinta ca la geamurile normale, datorita etanseizarii acestora.

Reducerea zgomotului din exterior este un alt factor important, un beneficiu real pentru confortul casei. Lipsa condensului de pe ferestre demonstreaz─â capacitatea de etanseizare. Geamurile termopan se curata mai usor si ofera o siguranta sporita in cazurile de incercare de intrare prin efractie.

Beneficiile pe care le ofera geamurile termopan reprezinta motivul pentru care acestea trebuie sa fie achizitionate si instalate. Ne dorim ca la final, clientii nostri sa inteleaga rolul pe care geamurile termopan il au in viata lor.