pozitionare cale tamplarie pvc

Ce sunt calele?

Calele sunt obiecte din plastic, de obicei de marimea 30×80 mm si cu o grosime cuprinsa intre 1 si 5 mm, care permit fixarea corecta a sticlei fata de tamplaria din PVC a acestuia. Cu ajutorul lor se evita deformarile tocului, care in anumite cazuri pot duce la rupturi in toc.

Pozitionarea calelor la ferestrele cu tamplarie din PVC

Pozitionarea calelor nu este una aleatorie, acestea ocupand un spatiu predefinit, in functie de deschiderea fiecarui canat si nu inainte sa curatam tamplaria.

In cazul in care avem de-a face cu o fereastra simpla, cu deschiderea pe partea dreapta, calele se pozitioneaza de o parte si de cealalta a coltului din stanga sus si a coltului din dreapta jos. Pozitia acestuia se va modifica pana cand inregistreaza un unghi de 90 de grade .

In cazul in care este montata o fereastra cu deschidere pe partea stanga, calele se pozitioneaza de o parte si de cealalta a coltului din dreapta sus si a coltului din stanga jos. O fereastra ce prezinta doua canaturi mobile iar canatul din dreapta are dubla deschidere pe partea dreapta, modificarea calelor unui termopan se va face conform deschiderii pe care fiecare canat o prezinta. Astfel daca deschiderea este pe partea dreapta, se vor pozitiona in colturi opuse, stanga sus o cala si dreapta jos cealalta cala. Pentru deschiderea in partea stanga, calele se vor pozitiona invers, in coltul din dreapta sus, respectiv in coltul din stanga jos.

Daca aveti o fereastra dubla, cu un grad de securitate ridicat, ce prezinta un canat fix in partea stanga, calele indeplinesc rolul de a tine geamul intr-o pozitie echilibrata si egala fata de baghete. Acestea se vor pozitiona astfel doar pe marginea de jos. In cazul canatului mobil, calele se vor pozitiona in functie de deschiderea pe care o prezinta canatul.

Acum sa trecem si la partea practica!

Poate esti interesat

1

reparatia sau reglarea termopanelor

Geamurile termopane sunt promovate ca fiind o investitie de lunga durata, fara bataie de cap, dar din cand in cand e necesar sa mai facem mici reglaje la feronerie ...
2

Kit de intretinere tamplarie pvc

Pentru curatarea si intretinerea tamplariei PVC si aluminiu, veti avea nevoie de gel de curatare special ...