Analiza blocatorilor perimetrali in reparatiile tamplarieiPe timp de iarna, cat si in cazul unei furtuni, termopanele pot fi o adevarata binecuvantare la casa omului, pana in momentul in care simtim o adiere de vant cand geamul nostru este inchis. Stiind sigur ca fereastra nu este inchisa perfect etans, problema poate veni doar de la sistemul de inchidere al termopanului.

Reparatiile tamplariei implica si reglarea feroneriei, care poate avea loc la diferite niveluri ale termopanului, insa, in acest articol ne vom axa pe analiza blocatorilor perimetrali. Un blocator de calitate se va remarca prin prezenta unui inel pentru rostogolire pana in momentul in care ajunge in furca. In cazul in care ai un blocator sub forma de “palarie”, marginea mai mare a acestora va intra in contact cu furca in momentul inchiderii canatului. Daca ai probleme cu cel din urma model, tot ce iti trebuie pentru a face aceste redimensionari este o cheie imbus de marimea 4.

Aria de rotire a unui astfel de blocator este intre 0 – 180 de grade, modificandu-se presiunea exercitata pe garnitura de etansare. Reglarea feroneriei in cazul blocatorilor perimetrali se face pe pozitia de inchis, cand manerul de actionare al canatului este pe verticala. In cazul in care blocatorii exercita o presiune prea mare intre tamplarie si toc, cat si asuprasticlei, manerul nu va cobori in pozitia corecta. Pentru a avea o inchidere de calitate, blocatorii se vor roti cu imbusul, in sensul de diminuare a presiunii de contact.

Pentru a ne asigura reglarea feroniei corecta, se va verifica daca toate suruburile care prind platbanda feroneriei, furcile in care culiseaza blocatorii, cat si suruburile care prind sistemul de zavorare si conexpandurile de fixare a tocului ferestrei in golul de montaj sunt stranse corect.

Spor la lucru!

Contacteaza-ne pentru service termopane si reparatii tamplarie la telefon 0731.395.534.

Poate esti interesat

1

condensul la termopane

In general iarna, oamenii se confrunta cu condensul la ferestre. In timp ce pentru unii acest fenomen este doar o neplacere minora ...
2

Kit de intretinere tamplarie pvc

Pentru curatarea si intretinerea tamplariei PVC si aluminiu, veti avea nevoie de gel de curatare special ...